Parlem de blocs

“Uns som explicacontes, d’altres mentiders piadosos, altres somiadors, altres som uns i aquests uns som els altres. En definitiva, a tots ens inspira la vida. Els Bloggers ens donen la oportunitat de dir al món tant el que pensem com el que deixem de pensar. Si ets un blogger, t’agradaria ser-lo o t’interessa el que expliqui la gent, aquesta és la teva comunitat.” Comunitat Blogger Espanya a la xarxa social Orkut.

Saturday, May 27, 2006

Els blocs com a alternativa als mitjans de comunicació.


Tot i que la gran majoria de gent que té un bloc no és periodista ni tampoc ho pretén ser, el cert és que hi ha una gran quantitat de blocs que funcionen com autèntics mitjans de comunicació. El cas més extrem és el del weblog FishbowlDC que va aconseguir una acreditació per assistir a la roda de premsa diària del govern americà. A més, el govern espanyol es planteja la possibilitat de permetre l’entrada als mitjans digitals durant les rodes de premsa celebrades a la Moncloa. Això no deixa de ser un clar indicatiu que les coses estan canviant en el periodisme i que els blocs poc a poc tenen el seu lloc a la nostra societat. I és que cada cop hi ha més gent que utilitza aquest mitjà per informar-se de l’actualitat del món que l’envolta i per tant, aquests tenen més influència. Els blocs han agafat el testimoni de la funció de wacth-dog o gossos guardià, que tradicionalment se li ha atribuït a la premsa en relació amb la vigilància que aquests han de fer amb el poder. Ara, en plena decadència de la credibilitat dels mitjans de comunicació, han de ser els blocs qui avalin, en certa manera, la informació que aquests difonen a través de les seves plataformes periodístiques. Cada cop més els periodistes i experts decideixen el que importa al món influïts per les bitàcores.

A més, molts bloggers escriuen sobre temes tan específics i hi dediquen tan de temps que acaben sent els portadors autoritzats d’aquest coneixement. D’aquesta manera, arriben a parlar sobre matèries tan especialitzades que a un periodista dels anomenats generalistes ( tot terreny) se’ls fa gairebé impossible d’igualar el seu discurs.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home